Juelsminde
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 27. maj 2022

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: fredag d. 27. maj 2022

DR1

05:45  

Puk og Herman går i land - Sejerø (7:8)
Puk og Herman går i land - Sejerø (7:8) Kokken Thomas Herman og tv-værten Puk Elgård er på rundrejse til otte små øer omkring Danmark. Herman skal hvert sted skaffe lokale råvarer og tilberede en uforglemmelig sommermiddag - og Puk skal rundt på øen og invitere de gæster, der skal spise Hermans menu. Denne gang går turen til Sejerø ud for Odsherred i Nordvestsjælland. Herman smager den specielle egnsret "fuldskager" og bliver inspireret til en alternativ fortolkning af retten. Puk møder øens meget aktive foreningsfolk og får en tur i en offroader. Og sammen møder Puk og Herman nogle unge københavnere der eksperimenterer med kunst, musik og grøntsagsavl.

06:45  

Søren Ryge præsenterer - Bennys drøm
Søren Ryge præsenterer - Bennys drøm Benny er en jysk bondemand på 90 år. Da han var 60 år, solgte han køerne og realiserede sin drøm: at bo pænt. Hans hus er fyldt med antikke møbler, malerier og porcelæn. Det er ikke en udstilling, men et orgie af guld, glimmer og farver, og det er hans hjem. Han bor i det og elsker det. Man har aldrig set noget lignende.

07:15  

Drabet på færgen - helten, der blev mistænkt (2:2)
Drabet på færgen - helten, der blev mistænkt (2:2) Herman Himle, der tidligere var kendt som helten på Viking Sally, skal 34 år efter forbrydelsen sidde på anklagebænken i Finland tiltalt for drab og drabsforsøg. DR Dokumentar følger retssagen mod danskeren i Finland og finder nye voldsomme oplysninger i politiets efterforskningsmateriale. Kort efter siger den tiltalte ja til et interview. Tilrettelægger: Nicolaj Kenneth Pedersen

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:16  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet. Værnsfælles Forsvarskommando - Havfald Diabetesforeningen Dansk råd for genoplivning, Stroke kampagne

08:20  

Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3)
Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3) I Ukraine bliver langt de fleste børn med handicap afleveret på børnehjem. Samtidig vinder Ukraine tonsvis af medaljer til de paralympiske lege. Peter Rosenmeier rejser afsted for at finde ud af, hvorfor forældrene vælger børnene fra, og hvad opskriften til de mangle PL-medaljer er. Han møder blandt andet Anton - en PL-atlet, som selv er vokset op på et børnehjem med vold og seksuelle overgreb, og Viktoria som er en af de forældre, som har givet sit barn op. Tilrettelæggelse: Caroline Lotz

08:20  

Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3)
Rosenmeiers Rejse: Gemt væk i Ukraine (2:3) I Ukraine bliver langt de fleste børn med handicap afleveret på børnehjem. Samtidig vinder Ukraine tonsvis af medaljer til de paralympiske lege. Peter Rosenmeier rejser afsted for at finde ud af, hvorfor forældrene vælger børnene fra, og hvad opskriften til de mange PL-medaljer er. Han møder blandt andet Anton - en PL-atlet, som selv er vokset op på et børnehjem med vold og seksuelle overgreb, og Viktoria som er en af de forældre, som har givet sit barn op. Tilrettelæggelse: Caroline Lotz

08:50  

Kontant: De forsvundne P-afgifter
Kontant: De forsvundne P-afgifter Forestil dig at blive truet med inkasso for en ulovlig parkering, du måske lavede for op mod 2 år siden. Forbrugere opkræves tusindvis af kroner for gamle parkeringer. Men bilisterne hævder, at de hverken har modtaget kontrolgebyr eller rykkerskrivelser. Flere hundrede breve er på mystisk vis forsvundet, men kravet om betaling bliver fastholdt. Jacob Kragelund går på jagt efter de forsvundne P-afgifter. www.dr.dk/kontant

DR2

07:00  

Deadline
Deadline Hvis dine forældre tjener rigtig meget eller rigtig lidt, kan du blive tvunget til at rejse langt for at gå på et gymnasium, hvor du ikke kender nogen og ikke ønsker at gå. Det er konsekvensen af den lov, som et lille flertal netop har justeret. Men er det socialpolitik mere end det er undervisningspolitik? Jeg spørger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Vært: Niels Krause-Kjær.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Peitersen og de store oceaner (3:4)
Peitersen og de store oceaner (3:4) I dette program forarges Erik Peitersen over mængden af plastaffald på øerne ved Labuan, og de tre venner oplever bureaukratiet, når det er værst, da de skal til Brunei. Jens og Dorthe ser tilbage på deres besøg på Bikiniøerne, hvor USA i flere år testede sine atomvåben.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:25  

Rosa fra Rouladegade III (6)
Rosa fra Rouladegade III (6) Andreas bor i et hus med sin far og mor. Og fra vinduet i hans værelse kan man kigge lige over til deres nabo, Bodil. Bodil og Andreas er blevet gode venner, og Andreas kommer tit på besøg hos Bodil og hendes skildpadde, Sofus. Andreas har bedt Rosa om at hjælpe med en overraskelseskage til Bodil, og sammen forklæder de sig som Andreas' far og mor for at kunne udspionere i Bodils hus. For det er vigtigt at vide hvilken smag, farve og form sådan en kage skal have.

05:55  

Ernest & Celestine (12)
Ernest & Celestine (12)

06:10  

Sarah og And (13)
Sarah og And (13)

06:20  

Bamselægen - Ryggen (4)
Bamselægen - Ryggen (4) I dag kører Sandra ud i sin bamselance, for at hente Isabel. Hendes bamse Berry er måske kommet til skade, da den er faldet ned fra et legehus. Bare det ikke er alt for alvorligt.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

06:55  

Op og Hop II (6)
Op og Hop II (6) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Ronni Roligan, der laver fodboldgymnastik.

07:05  

Simon
Simon

07:10  

Gurli Gris V (1)
Gurli Gris V (1) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (51)
Gurli Gris VII (51) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (49)
Gurli Gris VII (49) Tegnefilm med dansk tale

07:10  

Gurli Gris VII (47)
Gurli Gris VII (47) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris V (2)
Gurli Gris V (2) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (52)
Gurli Gris VII (52) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (50)
Gurli Gris VII (50) Tegnefilm med dansk tale

07:17  

Gurli Gris VII (48)
Gurli Gris VII (48) Tegnefilm med dansk tale

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Cykelmyggen og Dansemyggen
Cykelmyggen og Dansemyggen Dansk animationsfilm fra 2007. Dansemyggen Dagmar brænder for sin dans og er lun på Egon. Men Egon brænder mere for en hård spurt og vil ud at se verden. Kærligheden må vente, til drengetiden er forbi, mener han. Men da den onde, røde myredronning Dominella og hendes soldater dræber den sorte myredronning og overtager magten i hendes tue, inddrages Egon og Dagmar mere eller mindre frivilligt i et skovbundsdrama, som sætter deres venskab på prøve og kræver, at de udnytter deres talenter til det yderste. Stemmer: Egon: Fabian August Harlang. Dagmar: Selma Quist Møller. Minibillen: Bjarke Kastberg Andersen. Didrik von Drone: Peter Frödin. Dronning Flora: Ellen Hillingsø. Dronning Dominella: Lisbet Dahl. Instruktør: Jannik Hastrup & Flemming Quist Møller. Manuskript og design: Flemming Quist Møller. Musik: Jesper Mechlenburg. Produktion: Dansk Tegnefilm 2 ApS i samarbejde med bl.a. DR.

08:45  

Vennerne og det grønne lys 3 (6:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (6:20) Vennerne vil hjælpe Clora med at finde den anden halvdel af ringen, så hun kan få den med tilbage til Thalia. Samtidig får Hugo en trist nyhed af sin far.

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:30  

Spiondyr på mission - venskab
Spiondyr på mission - venskab Naturserie fra BBC fra 2017. (Spy in the Wild) Er der stor forskel på dyr og menneske, når det kommer til stykket? Kan dyr også elske, sørge, tænke, danne venskaber og lave spilopper? BBC har skabt nogle livagtige robotter, der ligner dyrene selv, og som, udstyret med den nyeste kamerateknik, kan filme dyrene, når de tror sig helt alene. Det at stole på sine venner er ikke kun noget man finder hos mennesker. Fra sammenholdet i en ulveflok til overraskende venskaber mellem vidt forskellige dyrearter, står det klart, at vi mennesker ikke har patent på venskab.

10:30  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster Ib René, Anni og Olfert har hver taget en ting med som indgår i konkurrencen. I aften bliver deltagerne sat på en hård prøve i "Matador-runden". Aftenens vinder går direkte videre til ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen Sendt første gang 05.11.14

11:00  

Antikkrejlerne med kendisser (144)
Antikkrejlerne med kendisser (144) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

DR2

09:00  

Stephen Hawking: Jagten på en ny Jord (1:2)
Stephen Hawking: Jagten på en ny Jord (1:2) Britisk dokumentar fra 2016, (Expedition New Earth) Stephen Hawking er sikker på, at overbefolkning , klimaændringer, en eventuel atomkrig og et muligt sammenstød med en asteroide vil gøre vores nuværende klode så ubeboelig, at menneskeheden må søge ud i rummet for at finde et nyt sted at bosætte sig. Han mener, at vi er nødt til at forlade Jorden inden for de næste hundrede år, og er i fuld gang med at undersøge mulighederne i det uendelige univers.

09:45  

Stephen Hawking: Jagten på en ny Jord (2:2)
Stephen Hawking: Jagten på en ny Jord (2:2) Britisk dokumentar fra 2016, (Expedition New Earth) Stephen Hawking er sikker på, at overbefolkning , klimaændringer, en eventuel atomkrig og et muligt sammenstød med en asteroide vil gøre vores nuværende klode så ubeboelig, at vi må søge ud i rummet for at finde et nyt sted at bosætte os. Men selv om vi skulle finde et nyt hjem til menneskeheden, er vores trængsler ikke overstået. For hvordan kommer vi sikkert afsted i et rum, der er fyldt med farer for mennesker.

10:35  

Filmselskabet Delight: Intet
Filmselskabet Delight: Intet Det danske ungdomsdrama 'Intet' er en bister og eksistentiel fortælling om en skoleklasses jagt på meningen med livet. DR's filmeksperter Maria Månson og Per Juul Carlsen har været i biografen.

10:45  

Landsbyen (9:44)
Landsbyen (9:44) Dansk serie fra 1993. Eva kan ikke komme i kontakt med datteren Astrid og har brug for hjælp. Frank er ovenpå, og firmaet er sikret. På Brydegården gør Ingeborg, hvad hun kan for, at Eva og Aksel ikke skal blive forsonet. Da Aksel endelig tager et opgør med sin mor, går det rigtig galt! Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Karen: Lene Falck. Ulrik: Stig Hoffmeyer. Mille: Kirsten Lehfeldt. Knud-Erik: Aksel Erhardtsen. Karl: Preben Ravn. Jytte: Lotte Olsen. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten.

11:15  

Landsbyen (10:44)
Landsbyen (10:44) Dansk serie fra 1993. På hospitalet venter Aksel og Frank på at finde ud af, hvor slemt det står til med Ingeborg, efter hun blev kørt på hospitalet med hjertestop. Eva bliver endelig kontaktet af Astrid, der har store problemer. Også Frank og Karen har problemer på Tømmergården. Medvirkende: Eva: Chili Turèll. Ingeborg: Kirsten Rolffes. Aksel: Niels Skousen. Frank: Søren Østergaard. Karen: Lene Falck. Astrid: Helene Egelund. Ulrik: Stig Hoffmeyer. Mille: Kirsten Lehfeldt. Gerhard: Henning Jensen. Johannes: Waage Sandø. Desuden medvirker Michael Helmuth, Preben Ravn og Lotte Olsen. Manuskript: Stig Thorsboe og Peter Thorsboe. Instruktion: Tom Hedegaard. Foto: Claus Loof. Musik: Bo Holten.

11:45  

Digtere, Divaer og Dogmebrødre (5:8)
Digtere, Divaer og Dogmebrødre (5:8) - Dansk Kultur i 100 år. (1960-1970). Alt eksploderer i 1960erne. Der er velfærdsboom, uddannelsesboom og kunstboom. Klaus Rifbjerg brager igennem i medierne. Han er provokatør, teater- og filmmand og modernistisk digter. Modernisterne langer ud efter alt det gammeldags og populistiske. Det går bl.a. ud over Tove Ditlevsen og hendes mand, Victor Andreasen, chefredaktør for Ekstra Bladet. Befolkningen deles i to, da lagerforvalter Rindal starter et oprør mod statsstøtte til kunstnerne. Det medfører hidsige debatter om hvorvidt havfruemord og hesteofringer er kunst. 68erne bringer ny musik, mode, kunst og politiske idealer med sig. Og pludselig er det Rifbjerg, der er gammeldags. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen. Sendt første gang 30.01.01

TVR

09:10  

Pyjamasheltene II (35)
Pyjamasheltene II (35)

09:20  

Hørmehunden
Hørmehunden

09:35  

Luk op Luk i - MISUNDELIG
Luk op Luk i - MISUNDELIG Er det rigtigt, at alle bliver misundelige? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være misundelig.

09:55  

Ramajetterne II (3)
Ramajetterne II (3) Der er store frustrationer i Ramasjang Lufthavn. Alle har tilsyneladende glemt Øvst´ fødselsdag og han har ellers ikke snakket om andet i ugevis. Heldigvis venter verdens bedste overraskelse lige om hjørnet.

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (2)
Superhelten Sprinter Galore (2) Skurken Cleopatra er snedig og bruger usynlighedsmaling til at fange superhelten Sprinter, men hun glemmer, at han jo stadig har sine superheltekræfter; også selvom de - og nu også Sprinters hoved - er usynlige.

10:05  

Superhelten Sprinter Galore (1)
Superhelten Sprinter Galore (1) Superhelten Sprinter går i hele to fælder - den ene sat af skurken Cleopatra og den anden af DiktaThor. Det ser sort ud for Sprinter, men måske kan han udnytte skurkenes diskussioner om hvem, der fangede ham først, til selv at slippe fri?

10:15  

Superhelten Sprinter Galore (25)
Superhelten Sprinter Galore (25)

10:20  

Bamselægen - Forkølet (13)
Bamselægen - Forkølet (13) Atjuuu! Bamsen Selma er blevet syg. Det er en ordentlig omgang med ondt i maven og opkast, så Noomi tænker, at det er bedst, hvis Bamselægen Sandra undersøger Selma. Bamselægen skal bruge en assistent, og det vil Noomi gerne hjælpe til med. Sammen prøver Bamselægen og Noomi at finde ud af, hvad der kan være galt med bamsen Selma. Så der skal laves en næsepodning og en masse andet. Bare de nu kan finde ud af, hvad der er galt, så Selma kan blive rask.

10:40  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (5)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (5) Skurkene vil stjæle grundloven ombord på lastbilen. Nu må Bjørn, Nikoline og Jose tænke hurtigt. Mens børnene lægger planer, hører Camping Vagn dem igen, og denne gang opdager han dem.

10:40  

John Dillermand (18)
John Dillermand (18) John ønsker sig en racercykel, så han kan være med i et rigtig cykelløb. Men da dilleren stjæler en cykel og snyder sig til at vinde cykelløbet, må John lære, at snyd og tyveri ikke er vejen frem.

10:40  

John Dillermand (16)
John Dillermand (16) Livet er sjovere med venner! Og nogle gange vil man så gerne have en ven, at man både komme til at stjæle slik og fyre krudt af for at være sej, også selvom man godt ved det er dumt. Men heldigvis kan det også være sejt at stå ved sig selv og sin diller.

10:50  

Onkel Rejes Sørøvershow (1)
Onkel Rejes Sørøvershow (1) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Luis, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens dykkermaske, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Den Skæggede Havfrue og se om Luis og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian i sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:10  

Hr. Skægs hotel - Rockstjernen (7)
Hr. Skægs hotel - Rockstjernen (7) Hr. Skæg er glad for at få besøg af den franske rockstjerne Axel Rosé. Uheldigvis taber rockstjernen sin guitar, så nu kan han ikke spille koncert, og han har heller ingen penge til at betale for sit værelse. Men så kan rockstjernen måske hjælpe med at tage opvasken?

11:30  

Vilde venner III (8)
Vilde venner III (8) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Adam og Camille, der har vagten i klubhuset. De skal bygge et nyt hus til en stor gruppe bier, ringmærke to små tårnfalkeunger sammen med Fugle Bent og hjælpe tre måger, som har forvildet sig ind på en fodboldbane.

11:50  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. Dagens løb lugter af benzin, når Formel 1 skal køre imod Mekanikerne. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned ad Striben, ud på specialbanen i Horsens Statsfængsel og - ikke mindst - tre gange rundt på den opgraderede Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne?

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven - Båd
Bonderøven - Båd Et kort udklip - hvor Bonderøven færdiggør sin hjemmelavede båd.

12:25  

Nak & Æd - en hornfisk på Orø (5:10)
Nak & Æd - en hornfisk på Orø (5:10) Sæson 8 (2017). Der er forår i luften. Jørgen og Nikolaj er denne gang taget til Isefjordens perle, Orø. Her håber jægeren, at han kan vise Nikolaj, hvordan man fanger hornfisk. Derfor slår de lejr i vandkanten og indkalder en dygtig hjælper til fiskeriet. Nu håber de bare på, at hornfisken er kommet til Orø. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

13:55  

Kender Du Typen? 2018 - Med kosttilskud og rod i skuffen
Kender Du Typen? 2018 - Med kosttilskud og rod i skuffen Hvilken kendt dansker har et skotøjsæskelåg hængende som kunst på sin væg? Livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup skal gætte, hvem der har et passioneret forhold til mode, kunst og sin affaldssorteringsspand, når Kender du Typen? besøger en stor lejlighed i centrum af København. Vært: Mads Steffensen

14:40  

Fader Brown VIII (10:10)
Fader Brown VIII (10:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Fader Brown efterforsker to mystiske dødsfald ved et familieejet tårn.

14:40  

Fader Brown VIII (8:10)
Fader Brown VIII (8:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Før det er for sent, må fader Brown finde ud af, hvem der er ude på at dræbe en martret kunstner.

DR2

12:25  

Barn af 90'erne
Barn af 90'erne Amerikansk dokumentar fra 2021. (Kid 90) De var unge og berømte i 90'erne. Serien 'Punky Brewster' gjorde Soleil Moon Frye til barnestjerne, og som teenager hang hun ud sammen med andre unge Hollywood-stjerner. Hun dokumenterede alle sine oplevelser og gemte dem i årevis. Indtil nu. Her dykker vi ned i hundredvis af timers optagelser af Frey og hendes generation af børneskuespillere.

13:30  

Historiequizzen: Børsen
Historiequizzen: Børsen Der skal quizzes om kriser, konjunkturer og finanskonger, når Adrian Hughes tager ugens deltagere med til Børsen i København. Her skal de bl.a. svare på, om den engelske dampskibsboble mon skabte en finanskrise i 1857, og om Tietgen var skeptisk over for telefoner. Deltagerne er Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Christian Donatzky.

13:35  

Anders Lund Madsen i Den Yderste By (1:4)
Anders Lund Madsen i Den Yderste By (1:4) I det yderste Østgrønland ligger byen Ittoqqortoormiit - 171 træhuse på randen af verden. Bag byen er der isbjørne og stilhed og masser af ingenting i mange hundrede kilometers afstand. Anders Lund Madsen møder menneskene inde i de huse. Hvem er de? Og har de formet byen, eller har byen formet dem? I første episode møder Anders en bedstemor, der har nedlagt 2 isbjørne. Politiet nedlægger en hvalros. Og Anders lærer at håndtere en riffel af en pige med en hemmelighed. Sendt første gang 19.11.2015

14:00  

Historiequizzen: Arbejdermuseet
Historiequizzen: Arbejdermuseet Der går "rød front" i den, når Adrian Hughes og Historiequizzen i aften sender fra Arbejdermuseet i København. Ved du, hvad Stauning fik i fødselsdagsgave af folket, og hvilket øgenavn Stjernepilsneren engang havde? Få svaret når Cecilie Nielsen, Kåre Johannessen, Hanne Fabricius og Christian Donatzky dyster under de smældende faner.

14:05  

Anders Lund Madsen i Den Yderste By (2:4)
Anders Lund Madsen i Den Yderste By (2:4) I det yderste Østgrønland ligger byen Ittoqqortoormiit - 171 træhuse på randen af verden. Bag byen er der isbjørne og stilhed og masser af ingenting i mange hundrede kilometers afstand. Anders Lund Madsen møder menneskene inde i de huse. Hvem er de? Og har de formet byen, eller har byen formet dem? I anden episode er varerne i byens eneste butik ved at slippe op. Anders taler med en 34 årig bedstefar, hjemvendt fra moskusjagt og en nyskilt mor til to. Samtidig skal en af byens vigtigste mænd begraves. Sendt første gang 26.11.2015

14:35  

Verdens smukkeste togrejser
Verdens smukkeste togrejser Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Iverness til Edinburgh. Denne gang tager vi ud på en fantastisk togrejse gennem Skotlands højland. En rejse, der bringer os gennem nogle af verdens smukkeste landskaber, forbi gamle slotte og borgruiner, rundt om Culloden og ind i Cairngorms Nationalparken. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs denne særegne jernbane.

TVR

12:30  

Rosa fra Rouladegade (10)
Rosa fra Rouladegade (10) I dag får Rosa besøg af Mille. Milles Mormor er skuespiller og skal selvfølgelig have en kage, som er fuld af teater og mormors yndlingsting. Rosa og Mille tager på hemmelig kagemission på teatret, hvor mormor øver, for at finde ud af hvilken slags kage de skal bage.

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (9)
Superhelten Sprinter Galore (9)

12:50  

Superhelten Sprinter Galore (6)
Superhelten Sprinter Galore (6)

12:55  

Monster Buster
Monster Buster Elisabeth er rigtigt træt af et dumt ræve-fantasimonster, der kommer ind i hendes drømme. Heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta og hjælper hende med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

12:58  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Giganotosaurus havde små savtænder på hver tand. Nogle tænder var på størrelse med en banan. Og Giganotosaurus hjerne havde faktisk form som en banan.

13:10  

Ramasjang Mysteriet (8)
Ramasjang Mysteriet (8) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

13:45  

Onkel Rejes fede sommerferie (9)
Onkel Rejes fede sommerferie (9) Onkel Reje har fået sin helt egen sekt - en gruppe mennesker, som mener at Onkel Reje må være en slags gud. For han er både gravid, selvom han er en mand, og så er han næsten lige kommet ned fra himlen. Det viser dog ikke at være så lige til, at skulle være gud for andre. Og uden at ville det, kommer Didrik og Skidrik til at give en hjælpende hånd med på en dag hvor der både er lyn, skydevåben og brug for urtete og kosttilskud.

13:55  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) I den store lade ved siden af slottet vil den sure mand lave konfetti af børnetegninger, og han har lavet en børnefælde så han kan få ram på Motor Mille og Børnebanden. Men han går selv i fælden, og børnene får tegningerne. Men så går det galt. Motor Mille bliver fanget!

14:15  

Sprinter Galore III - Natteroderi (5)
Sprinter Galore III - Natteroderi (5) Det er nat, og lillesøster vil ikke sove - men så er det godt, man har en superhelt som Sprinter i huset, der er fuld af gode idéer til, hvordan man får sådan en lille baby sendt til drømmeland ...

14:30  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

14:55  

Gilbert Syltespire
Gilbert Syltespire Lejrtur og rumvæsner + Verdens bedste skov

DR1

15:25  

Fader Brown IX (1:10)
Fader Brown IX (1:10) Engelsk krimiserie fra 2022. (Father Brown) Goodfellow er vidne til, at Mallory retter en falsk anklage mod en uskyldig mand. Og så beder Goodfellow Fader Brown om hjælp.

15:25  

Fader Brown VIII (9:10)
Fader Brown VIII (9:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) En sladderjournalist bliver myrdet efter at have truet med at bringe et modehus' hemmeligheder frem i lyset.

16:05  

Familien Löwander III (2:8)
Familien Löwander III (2:8) Svensk dramaserie fra 2019. (Vår tid är nu) Nina anklager Peter for at være indblandet i tåregasangrebet mod Ninas natklub. Ninas køkkenchef har sagt op, og Gustav og Bellan forsøger at overtale Nina til at spørge Calle, om han vil tage over. Uno og Christina tager med John hjem til efterfest. Lilly lokker Maggan med på en illegal klub for homoseksuelle, hvilket får store konsekvenser.

17:05  

En naturlig affære - Menneskets forhold til naturen
En naturlig affære - Menneskets forhold til naturen Østrigsk dokumentar fra 2020. (A Natural Affair: The Human/Nature Connection) Vi elsker dem, og vi spiser dem. Mennesket har et meget specielt forhold til de dyr og planter, der omgiver os. Et forhold, der kan være gensidigt fordelagtigt og destruktivt. Her udforskes den fascinerende og overraskende forbindelse mellem menneske og natur. Hvad kan vi lære af naturen? Hvordan kan naturen drage fordel af vores eksistens? Og hvem har brug for hvem for at overleve?

DR2

15:20  

Verdens smukkeste togrejser
Verdens smukkeste togrejser Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Colombo til Ella. Denne gang tøffer vi ud på en betagende rejse på en af verdens bedst bevarede victorianske jernbaner. En rejse, der fører os gennem bjerge, forbi store vandfald og endeløse temarker - og det ingeniørmæssige vidunder: jernbanebroen Nine Arch Bridge. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs jernbanen.

16:05  

Historiequizzen: Hanstholm (1:8)
Historiequizzen: Hanstholm (1:8) Historiequizzen er taget til det, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens største byggeri: bunkerne på den jyske vestkyst, nærmere bestemt ved Hanstholm. Her skal det handle om kanoner og krigsstrategier, når vært Adrian Hughes udfritter deltagerne Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Morten Hahn-Pedersen.

16:35  

Historiequizzen: Nyborg Slot (2:8)
Historiequizzen: Nyborg Slot (2:8) Kom med til den fynske østkyst, når Adrian Hughes og Historiequizzen besøger det gamle kongeslot i Nyborg. Her skal deltagerne bl.a. gætte, hvad der skete under retssagen mod Marsk Stig i 1287, og om Christian 3. var gladest for hvidkål eller æblemost. Aftenens deltagere er: Trine Halle, Christian Donatzky, Hanne Fabricius og Kåre Johannessen.

17:05  

Niels Bohrs hemmelighed: Gråzone (4:5)
Niels Bohrs hemmelighed: Gråzone (4:5) Historikerne Peter og Bjørn har fundet ud af, at både amerikanerne og englænderne så Niels Bohr som en stor sikkerhedsrisiko efter anden verdenskrig. Men hvor meget satte den frie verdens to største ledere, Roosevelt og Churchill, tommeskruerne på Danmarks største videnskabsmand? Og påvirkede det mon Bohrs muligheder for at starte sin atomenergiforskning? Jagten fører i fjerde afsnit Bjørn og Peter til hemmelige uranundersøgelser på Bornholm, hvor Bohr skulle balancere på en knivsæg for ikke at tirre den kolde krigs stormagter.

17:35  

Niels Bohrs hemmelighed: Det sidste spor (5:5)
Niels Bohrs hemmelighed: Det sidste spor (5:5) Den danske verdensstjerne Niels Bohr var ikke bare passiv, når det kom til dansk atomenergi. Han modarbejdede tilsyneladende de initiativer, der skulle sætte eventyret i gang. Historikerne Bjørn og Peter er nået til undersøgelsens sidste kapitel, hvor de bl.a. opsøger en af Bohrs tidligere medarbejdere for at få endeligt svar på, om det var amerikanerne, der stoppede Bohr og dermed Danmarks atomkraftdrømme. Svaret fører dem også til atomforsøgsreaktoren i Risø, der rummer de sidste spor af Danmarks atomkrafteventyr.

TVR

15:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:25  

Hey Duggee (42)
Hey Duggee (42)

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Simon III
Simon III

15:51  

Simon III
Simon III

15:55  

Remy og Boo
Remy og Boo

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

16:25  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder skralde-dingeren + Vovserne redder den kongelige rustning

17:00  

Onkel Rejes sørøvershow II (7)
Onkel Rejes sørøvershow II (7) Dr. John har kidnappet Cirkelines lillebror Malthe for at koge ham om til en creme mod stritører. Heldigvis er Onkel Reje og Brille klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en specialtrænet isbjørne, en raketdrevet luftballon og verdens fedeste guitarist fra heavybandet Djævlens Brændede Sutsko. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

17:15  

Trex
Trex Trex forsøger at skrigesynge et glas i stykker, da Snotty og Knarvorn kommer og forstyrrer. Desværre er det dumt af dem at forstyrre en t-rex som skrigsynger.

17:20  

Stop!
Stop! Skolen er lukket og Maja skal være hjemme hos farmor hele dagen. Maja bryder sig ikke om at være hos farmor, for man må ikke røre ved noget, og der er ikke noget legetøj Eller er der?

17:30  

Vennerne og det grønne lys 3 (7:20)
Vennerne og det grønne lys 3 (7:20) Clora skal have ringen med tilbage til Thalia, inden hendes forældre opdager, at hun er væk. Vennerne tager hen til Otto B. Hansens laboratorie for at lede.

17:40  

Krible Krable disko
Krible Krable disko

17:41  

Vilde vidunderlige dyr: Edderkoppens gave
Vilde vidunderlige dyr: Edderkoppens gave En han-edderkop leder efter en hun-edderkop, som han kan parre sig med. Men en hun-edderkop kan godt finde på at spise en han-edderkop. Så han-edderkoppen må tage en gave med til hende, for ikke blive spist. Hvad tror du han giver hun-edderkoppen i gave?

17:50  

MikroMakkerne | Hvepseedderkoppen
MikroMakkerne | Hvepseedderkoppen

DR1

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen Det er finaletid i AntikQuizzen, hvor deltagerne dyster på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Ugens tre vindere har hver taget en ny ting med, som indgår i konkurrencen. I finalen bliver deltagerne blandt andet udsat for en sær stol, en legetøjsbil og fem byster. Og så skal deltagerne gætte navnet på et spisestel - udelukkende ved at mærke på en tallerken. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen Sendt første gang 06.11.14

18:00  

AntikQuizzen
AntikQuizzen I AntikQuizzen dyster tre danskere på viden og priser på alt fra sjove eller sjældne loppefund til klassiske designmøbler og kostbare antikviteter. Aftenens tre antikentusiaster Per, Henriette og Susanne har hver taget en ting med, som indgår i konkurrencen. Og så bliver deltagerne sat på noget af en opgave, når de, ud fra nogle få skår, skal gætte hvilken antikvitet, der er gået i stykker. Aftenens vinder får lov at dyste om den samlede sejr i ugens finale. Vært: Louise Sloth Ekspert: Kasper Nielsen

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Disney Sjov
Disney Sjov

20:00  

Fællessang
Fællessang I fællessang i aften skal vi synge The Beatles sange sammen med Caroline Henderson og Mark Linn. Vi skal også i teateret på Bellevue og synge Fy Fy Skamme og så skal vi en tur i fængsel med Fængselskoret, når de giver deres bud på Joanna. Som altid kommer vi omkring højskolesangbogen og lover både højt humør og rørende øjeblikke.

20:55  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

DR2

18:05  

Historiequizzen: Hjerl Hede (3:8)
Historiequizzen: Hjerl Hede (3:8) Historiequizzen er trukket i den danske bondes træsko, når vi i aften quizzer fra Frilandsmuseet Hjerl Hede. Adrian Hughes trækker deltagerne igennem bondekulturens historie i en quiz om smørkærning, stavnsbånd og skoledisciplin. Aftenens deltagere er: Trine Halle, Christian Donatzky, Hanne Fabricius og Kåre Johannessen.

18:35  

Historiequizzen: Synagogen (4:8)
Historiequizzen: Synagogen (4:8) Adrian Hughes quizzer i aften fra synagogen i København, hvor det skal handle om jødernes historie i Danmark. Deltagerne skal bl.a. gætte, hvad "parykstriden" er for noget, og hvad der blev af synagogens toraruller under besættelsen. Deltagerne er: Christian Donatzky, Kåre Johannessen, Jakob Danneskiold-Samsøe og Hanne Fabricius.

19:05  

En by i provinsen (7:17)
En by i provinsen (7:17) Krimi med Henning Moritzen og Jens Okking. Og musik af Fuzzy. Sendt første gang 1978

20:00  

True Grit
True Grit Amerikansk western fra 2010. Da 14-årige Matties far bliver dræbt af kujonen Tom Chaney, sværger hun hævn. Sammen med den enøjede, fordrukne forbundssherif Rooster Cogburn og den snakkesalige Texas Ranger LaBoeuf drager hun ud efter for at finde Chaney. De to revolvermænd har ingen respekt for hinanden, men under de blodige begivenheder bliver de nødt til at arbejde sammen. Medvirkende: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin m.fl. Instruktion: Joel og Ethan Coen.

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman.

18:05  

Zorro (6)
Zorro (6) Zorro er en af de mest legendariske og genkendelige helte, og i denne fransk-canadiske animationsserie følger vi Diego som teenager. Nok er han ung, men han har allerede sans for retfærdighed - og ikke mindst fægtning!

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:42  

John Dillermand (20)
John Dillermand (20) John og Oldemor skal på ferie i deres campingvogn, men på vejen får de smadret en jernbanebom, og campingvognen med Oldemor indeni, laver et forsvindingsnummer. John må redde dagen med sin diller-lasso, og John og Oldemor finder ud af, at det faktisk er meget rarere at være derhjemme.

18:43  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

18:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

19:00  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Livvagten

19:10  

Wild Kratts
Wild Kratts

19:35  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

20:00  

Kæledyrsligaen
Kæledyrsligaen Roger er en herreløs hund i den supermoderne storby Robo City. Da robotter overtager byen, opstår der kaos., og Roger ender sammen med den elegante, forkælede kat Belle. Katten og hunden er langt fra venner, men de må glemme alle deres fordommeog forskelligheder for at redde deres elskede hjem. Det umage par begiver sig ud på en farefuld og begivenhedsrig redningsaktion sammen med deres lodne venner - og en meget følsom robot - for at generobre byen.

DR1

21:15  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

21:30  

Killers
Killers Amerikansk actionkomedie fra 2010. På en ferie møder Jen sin drømmemand. Tre år senere er Jen og Spencer gift og lever et liv i forstadsidyl. Desværre er der et par ting, som Spencer har glemt at fortælle sin kone. Nemlig, at han er tidligere spion, og at nogen har sat en pris på hans hoved. En dag bliver Spencer indhentet af sin fortid - og pludselig begynder kuglerne at flyve om ørerne på Jen. Medvirkende: Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Tom Selleck m.fl. Instruktion: Robert Luketic.

23:00  

Once Upon a Time in Mexico
Once Upon a Time in Mexico Mexicansk-amerikansk actionthriller fra 2003. Den guitarspillende desperado El Mariachi er en levende legende. Hans guitarkasse er fuld af våben, og han er lige så ferm med en seksløber, som han er med den seksstrengede. Efter en personlig tragedie har El Mariachi trukket sig tilbage, men den korrupte CIA-agent Sands lokker ham ud af skjulet. El Mariachis dødsfjende, general Marquez, og narkobaronen Barillo har planer om at myrde Mexicos præsident. Kun én mand kan stoppe dem, og snart er El Mariachi atter midtpunkt i en blodig fejde. Robert Rodriguez' stærkt underholdende actionthriller er en hyldest til Sergio Leones klassiske spaghettiwesterns. El Mariachi: Antonio Banderas. Carolina: Salma Hayek. Sands: Johnny Depp. Billy: Mickey Rourke. Ajedrez: Eva Mendes. Barillo: Willem Dafoe. Instruktion: Robert Rodriguez.

DR2

21:45  

For hundrede år siden - I storbyens favn
For hundrede år siden - I storbyens favn Dansk historieserie fra 2018 I 1918 er danskerne angrebet af forlystelsessyge. På trods - eller på grund - af tidens store begivenheder og alvor er der voldsom gang i gaderne i de danske byer. Antallet af beværtninger og dansesteder mangedobles. Nye kæmpebiografer og sportsklubber skyder op overalt, magasinpressen har kronede dage og den 8 timers arbejdsdag er lige rundt om hjørnet. Der er mærkbart mere fritid end for tyve år siden. Og det er ikke kun gullaschbaronerne, der fylder biograf- og revysalene ud, men også de jævne danskere. Samtidig er teknologien for alvor ved at ændre hverdagen. Cykler, biler, eldrevne sporvogne, flyvemaskiner øger tempoet, og moderne togstationer som Nørreport i København åbner. Vært: Liv Thomsen. Sendt første gang 14.11.2018

23:00  

På UFO jagt med Jan og Morten
På UFO jagt med Jan og Morten De amerikanske efterretningstjenester har offentliggjort en rapport, der konkluderer, at jagerpiloter har observeret uidentificerede fysiske objekter. Betyder det, at jorden får besøg fra det ydre rum? Det vil Jan Elhøj og Morten Kirckhoff finde svaret på. På en rejse i USA møder Morten en af de piloter, der har set de meget omtalte objekter, og han møder whistlebloweren Luis Elizondo, som har ledet Pentagons afdeling for sikkerhed i luftrummet over Amerika. Herhjemme møder Jan en række prominente eksperter, der prøver at forklare, hvor de gådefulde objekter kan stamme fra? Endvidere møder han Frederik Dirks Gottlib fra DR-Podcastsuccesen, Flyvende Tallerken.

TVR

21:25  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

00:35  

Arne Dahls A-gruppen: Himmeløje
Arne Dahls A-gruppen: Himmeløje Svensk krimiserie fra 2015. (Arne Dahl: Himmelsöga) A-gruppen er i hælene på lederen af en international narkoliga. Samtidig jager gruppen en grusom seriemorder, der torterer og dræber kvinder, som tilhørte den samme vennekreds i gymnasiet. Hvad er morderens motiv? Er de to sager forbundne?

02:30  

Fader Brown VIII (3:10)
Fader Brown VIII (3:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Bunty tiltales for mord efter en Gatsby-temafest på et gods. Hendes forsvarer er ikke meget bevendt, så pludselig ser det ud til, at hun risikerer at havne i galgen. Kan fader Brown bevise, at Bunty er uskyldig, inden det er for sent?

02:40  

Fader Brown VIII (5:10)
Fader Brown VIII (5:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Mestertyven Hercule Flambeau har fået en rival, der bliver ved med at stjæle værdifulde ting for næsen af ham. Flambeau opsøger fader Brown for at få hjælp - og afslører, at hans nye konkurrent faktisk er hans egen datter, som han ikke længere har forbindelse med. Brown ser en mulighed for at redde en sjæl og lover at hjælpe med at finde hende.

03:15  

Fader Brown VIII (4:10)
Fader Brown VIII (4:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Kembleford får besøg af et gøglertivoli, men festlighederne får en brat ende, da dr. Belmont falder død om for øjnene af de chokerede tilskuere. Fader Brown har mistanke om, at der er sket en forbrydelse, og begynder at efterforske sagen.

03:25  

Fader Brown VIII (6:10)
Fader Brown VIII (6:10) Engelsk krimiserie fra 2020. (Father Brown) Mrs. McCarthy har heldet med sig i kirkens bingospil, med lidt hjælp fra en spåmand.

03:55  

Hammerslag 2018 (10)
Hammerslag 2018 (10) Der er dømt idyl for alle pengene, når Hammerslag i aften tager på øhop i det Sydfynske øhav. For første gang i Hammerslags historie besøger vi den lillebitte ø Birkholm, der ligger lige midt i det Sydfynske øhav. Her venter der mæglerne en noget speciel opgave, for hvad koster det mon at eje 13% af øens areal? Hold Øst og Vest skal også gætte prisen på et lille sommerhus med en usædvanlig god udsigt på Thurø, og så skal mæglerne selvfølgelig til Langeland, hvor man også godt kan være med på blændende badevand, udsøgt udsigt og gode priser.

DR2

00:00  

Tiny Tim - konge for en dag
Tiny Tim - konge for en dag Svensk dokumentar fra 2020. (What's Eating Tiny Tim) Freak eller geni? Herbert Butros Khaury var kendt som Tiny Tim. En enestående, farverig entertainer, der med sin ukulele og falsetstemme listede sig ind i alles hjerter. Her dykker vi ned den excentriske kunstners liv - fra den problematiske opvækst i New York til tiden som Hollywood-stjerne og hans senere deroute. En historie om en af de mest banebrydende originaler i 1960'erne.

01:15  

Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige
Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige Stereotypen på offeret i en krimi er en ung, hvid, smuk kvinde. Den myrdede kvinde er et af de mest udbredte motiver i underholdningsindustrien og i kunsthistorien. Et aktuelt teaterstykke arbejder med den myrdede kvinde som en æstetik, en økonomi og et modefænomen. Men sådan forholder virkeligheden sig langt fra. Hvorfor har vi som samfund skabt et billede af offeret som en ung, blond kvinde?

TVR

03:20  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, JUELSMINDE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0527213850